Piret Raud “Verihurmade aed”

“Verihurmade aed” oli minu jaoks üks esimesi tutvusi selle autori loominguga – varasemalt olime tütrega lugenud tema vahvat lasteraamatut “Tobias ja teine B”. “Verihurmade aed” tundus algusest peale sümpaatne ning lugemine edenes kiiresti, sest tekst on võrdlemisi lihtne, kirjutatud ladusalt ja raamat on kuidagi mõnusalt õhuline.

“Verihurmade aed” jälgib kolme tegelase elu. Nendeks on vanaproua Ella Valter, kes kogub oma korterisse äravisatud toataimi; üsna võimukas pereajakirja toimetaja Renate Grünberg ning sama ajakirja kujundaja, noormees nimega Joonatan Klaassen, kes ei suuda kuidagi üle saada juba hulk aega tagasi lõppenud suhtest. Lugu saab alguse Ella õnnetu kukkumisega ning kui Renate teda abistama tõttab, avastab ta proua kodus taimede lummava maailma. Otsekohe tekib tal idee kasutada vanaprouat oma ajakirja kaanestaarina. Mis sellest plaanist välja tuleb ja milleni see viib, seda saabki raamatust lugeda.

Piret Raua stiil on hästi loetav, samas on tekst äärmiselt eluline ja tänapäevane. Võtaksin loetu põhjal heameelega ette ka autori esimese romaani “Initsiaal purjeka ja papagoiga” (ilmunud 2018).

***

Ilmunud: Tänapäev, 2019

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga