Rosie Walsh “Päev, mil me kadusime”

Kõigepealt kiidusõnad raamatu kujunduse eest, nii vahva erksat tooni kaas! See kohe kutsus lugema, nagu ka paljud loetud-kuuldud positiivsed arvustused selle raamatu kohta.

Lugu räägib kahest noorest naisest, kes mõlemad püüavad keerata oma elus uut lehekülge. Annie tegutseb massöörina ja on vaimustuses, kui saab uue tööpakkumise suures ning uhkes firmas. Veelgi ägedamaks teeb kogu asja see, et tema boss Stephen on nagu täielik muinasjutuprints – nägus, sarmikas ja ilmselgelt Annie´st huvitatud. Ainult tema sõbrad ei jaga miskipärast seda vaimustust.

Kate on põgenenud oma probleemide eest hobusetalli. Ta on pooljuhuslikult saanud endale töökoha hobuste hooldajana ning püüab nüüd teha kõik selleks, et tema täielik võhiklikkus sel alal ilmsiks ei tuleks. Ka tema uus boss on nägus ja meeldiv mees, kes on õnnetus abielus ning tasapisi hakkab nende kahe vahel samuti üht-teist susisema.

Raamat on üldiselt päris mõnus, ladus ja kerge lugemine, aga kes otsib väga suurt põnevust, see peab võib-olla natukene pettuma. Loos tuleb üks huvitav pööre, aga see on alles umbkaudu viimasel kolmveerandikul, seega lõviosa raamatust edeneb pigem aeglasemas ja rahulikumas tempos.

***

Ilmunud: Helios, 2020

Tõlkinud: Pilleke Laarmann

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga