Aliis Jõe “Unustamatu Ööbiku villa”

Raamat kuulub Suvitusromaani sarja ning on ka vastavalt mõnus ajaviiteks sobiv lugu, üsna õhukeses formaadis ja ilusa kaanekujundusega. Teose peategelane on noor naine Maarja, kes kolib pärast mehest lahkuminekut maamajja. Maja katus on aga katki ning selle parandamiseks raha napib. Koos tegusa naabriproua Mammiga hakatakse majas pakkuma võimalust puhkamiseks. Teenus osutub oodatust populaarsemaks ja kohale saabub igasuguseid põnevaid inimesi. Nende hulgas tuleb ka paar meesterahvast, kes Maarjat sugugi ükskõikseks ei jäta.

Romaani suurimaks väärtuseks on kahtlemata Maarja eakas naabrinaine Mammi oma tabavate ja otsekoheste ütlemistega. Neid on raamatus palju ja mitmed neist panevad südamest naerma. On ka palju elulist, näiteks Maarja “villa” külastajad, kes ühel või teisel põhjusel on oma eluga puntras. Näiteks lapsevanemad, kes oma kasvatamatu lapse kohta leiavad, et too on “väga vana hing, kes on tulnud neid õpetama”!

Pettuma ei pea ka need, kes armastavad romantikat, seda on siin loos täiesti olemas. Üldiselt väga vahva ja humoorikas kergemat sorti lugemine!

***

Ilmunud: Hea Lugu, 2020

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga