Heli Künnapas “Jõulud parima sõbraga”

“Jõulud parima sõbraga” on kiire ja kerge lugemine sarjast “Mõni õhtu romantikat”. Raamatu peategelane on noor kolme lapsega üksikema Lilian, kelle elu pole just roosiline. Vaatamata kahel töökohal rabamisele on raha kogu aeg vähe ja toime tulla raske, eriti arvestades, et laste isad ei taha sugugi elatist maksta. Eriti keerulised on suhted noorima lapse isaga, kes lihtsalt ignoreerib Liliani palveid last toetada ning läheb selle asemel hoopis uue naisega reisile.

Heli Künnapase raamatute puhul on tore see, et peategelased ja nende elu on hästi reaalsed.  Sellistest probleemidest tulebki kirjutada. Näiteks konkreetselt selle raamatu puhul oli juttu asjaolust, et üürileandjad ei soovi oma korterisse üksi lapsi kasvatavaid naisi.

Katkend raamatust: “Lapsed ja loomad on keelatud“ — see oli lause, mida nägin iga vähegi suurema korteri üürikuulutuse juures, kui Janari juurest lahkudes meile lastega uut kodu otsisin.

“Üksikema kolme lapsega?” imestas proua, kellega lõpuks ühe korteri vaatamiseni jõudsin. “Aga kes su arveid siis maksab? Kuidas ma tean, et saan üüri kätte, kui sa üksi lapsi kasvatad?” pani proua käed puusa ning vaatas mulle üleolevalt otsa.”

Muidugi ei jää õnn ja romantika Liliani ellu tulemata. Siinjuures oli natuke raske uskuda, et asjad nii lihtsalt võiksid laheneda. Ei ole ju päriselus selliseid sümpaatseid üksikisasid ootamas ja päästmas õnnetuid ning toimetulekuraskustes üksikuid lastega naisi. Samas – kuna tegemist ongi romantiliste raamatute sarjaga, siis küllap oli selline liin ja lahendus oluline.

Koerad olid raamatus väga vahvad! Ja tore oli lugeda, kuidas peategelane hakkas raamatu edenedes aru saama sellest, et oma elu korda saamiseks tuleks kõigepealt korrigeerida oma suhtumist iseendasse ja õppida ennast hindama.

Üldjoontes mõnusalt tempokas ja ladus lugemine!

***

Ilmunud: Heli Kirjastus, 2021

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga