Robert Bryndza “Nine Elmsi mõrvar”

Robert Bryndza on briti kirjanik, kelle sulest on varem ilmunud ülimenukas kuueosaline „Peainspektor Erika Fosteri krimipõnevike“ sari, mille avaraamat on rohkem kui 40sse keelde tõlgitud „Tüdruk jääs“. Need raamatud on väga populaarsed ka eesti lugejate seas. „Nine Elmsi mõrvar“ on aga tema päris uue sarja esimene romaan.

Uue sarja peategelane on eradetektiiv Kate Marshall. Lugu algab viieteistkümne aasta taguse looga, kus Kate oli veel noor politseiuurija. Tal õnnestus püüda kinni sarimõrvar, keda meedia nimetas Nine Elmsi inimsööjaks. Tegemist oli isikuga, keda ta hästi tundis ja kellega ta lähemalt suhtles. Kahjuks tuleb see seos välja ja mõjub Kate’i mainele hävitavalt. Nii tõmbub ta politseitööst tagasi ja asub tööle hoopis õppejõuna ühes Inglismaa rannikuäärses ülikoolis. Peagi aga selgub, et tegutsema on asunud uus tapja, kes tundub kopeerivat aastatetaguse inimsööja mõrvu. Kuna Kate ise pole juhtunust kaugeltki üle saanud, ei suuda ta nüüdki uurimisest kõrvale hoida – eriti veel pärast seda, kui tema poole pöördub üks ahastuses isa, kelle tütar juba kakskümmend aastat tagasi kaduma läks ja kes on veendunud, et selle juhtumi taga on just selle tolleaegse inimsööja tegu. Kate ja tema abiline Tristan asuvad tegutsema ning päevavalgele tuleb nii mõndagi kõhedusttekitavat.

Romaan on väga põnev, edeneb kiires ja ladusas tempos. Peategelane Kate on sümpaatne karakter, kellele on lihtne kaasa elada. Nüüd siis saab huviga ootama jääda sarja järgmist raamatut.

***

Ilmunud: Pegasus, 2020

Tõlkinud: Raili Puskar

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga