Lars Kepler “Laatsarus”

Lars Kepleri pseudonüümi taga peitub Rootsi kirjanikest abielupaar Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril. Nad on enim tuntud ülipopulaarse krimisarja poolest, kus tegutseb soomerootsi päritolu kriminaalkomissar Joona Linna. Sarja esimene osa kannab pealkirja “Hüpnotisöör”. “Laatsarus” on sarja seitsmes raamat, aga seda võib kindlasti lugeda ka see, kes sarjaga varasemalt tuttav ei ole. Mitmed sarjas varem esilekerkinud liinid küll jätkuvad, kuid saavad üldiselt päris hästi lahtiseletatud ka neile, kes ei ole asjadega kursis.

Selles raamatus puutub Joona Linna kokku oma ammuse vaenlase, sadistliku mõrvari Jurek Walteriga, ja annab endast nüüd kõik, et kurikael lõppude lõpuks ometi kinni võtta. Selles osas on panused väga kõrged, sest mõrtsukas on sihile võtnud nii Joona enda kui ka tema tütre. Jurek on äärmiselt kaval ja suudab üle kavaldada ka kõige arukamaid politseiuurijaid. Joona on aga teda aastatega tundma õppinud ja usub, et on võimeline tema trikke juba läbi nägema. Kas see ka tegelikult nii on, saab juba lugeda raamatust.

“Laatsarust” lugema hakates tuleb arvestada, et lugu on kohati ikka väga õudne. Heas mõttes õudne, selles mõttes, et sõna otseses mõttes ei suuda lugemist lõpetada. Tahaks teada, mis saab ühest tegelasest ja teisest ja kolmandastki… Samas tasub valmis olla ka selleks, et nendes raamatutes on päris palju vägivalda. Tegemist on nn nordic noir ehk Põhjamaade krimikirjandusega kõige ehedamal moel.

***

Ilmunud: Pegasus, 2018

Tõlkinud: Maiu Elken

Leia e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.