Heli Künnapas “Mina, supernaine, jään ellu!”

“Mina, supernaine, jään ellu!” on sarja “Mõni õhtu romantikat” viies raamat. Kõik selle sarja raamatud on mõnusad, kerged ja elulised lugemised ning täiesti eraldi loetavad.

Heli Künnapas on kirjutanud ka toreda lasteraamatu “Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks”, kus on olulisel kohal see, kuidas endasse uskuda ja oma unistusi ellu viia. “Mina, supernaine, jään ellu!” käsitleb sarnast teemat, aga täiskasvanutele: et kõik elus on iseenda kätes, ennast ja oma soove ei või ära unustada, kui tahad elada tervelt ja õnnelikult.

Raamat räägib kuue lapse emast Ragnest, kelle õlul on praktiliselt terve pereelu korraldamine, mees eriti millessegi ei panusta ja perega koosviibimisest huvitatud ei ole. Ka ülemus tööl ei hiilga just mõistva suhtumise poolest. Nii polegi mingi ime, kui naise tervis lõpuks üles hakkab ütlema. Õnneks leiab ta endale häid nõuandjaid, kelle abiga elu korda saada.

Seda raamatut oli kerge ja hea lugeda, väga ladusalt ja haaravalt kirjutatud ning peategelasega on mitmes suhtes lihtne samastuda. Lugedes saab häid mõtteid, kuidas üht või teist asja paremini korraldada ja mida läbi mõelda. Natuke kõhklusi tekitab vaid see, et Ragnel nii lihtsalt abikaasat õnnestus muuta. Kas pole mitte tavaliselt pigem nii, et muuta saab küll iseennast, aga teiste muutmiseks pelgalt tõsisest jutuajamisest enamasti siiski ei piisa, eriti kui tegemist on aastatepikkuse hoolimatusega…? Sellele vaatamata tasub raamat kindlasti kätte võtta, kui on soov lugeda midagi elulist, positiivset ja inspireerivat.

***

Ilmunud: Heli Kirjastus, 2017

Leia e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga