Regine Galanti “Kuidas ärevusega toime tulla. Abiks noortele”

Ärevus on loomulik osa meie elust ning sellel on kindel funktsioon – meid ohtude eest kaitsta. See annab märku, kui on vaja kellegi eest ära joosta või end mõnel teisel viisil kaitsma asuda. Kui tunneme ärevust liiga palju ja olukordades, mis meie elu tegelikult ohtu ei sea, võib see igapäevaelu oluliselt häirima hakata.

Ärevust ei ole vaja karta ning selle vastu pole vaja võidelda, kuid on viisid, mis aitavad meil ennast rahulikumana tunda ning seda vähendada. Raamat aitab mõista ärevuse liike ning sisaldab harjutusi, mida erinevates olukordades kasutada. Samuti selgitab autor keha ja mõistuse vahelist koostööd ehk kuivõrd omavahel seotud need tegelikult on.

Raamatust leiad nõuanded, kuidas enda ärevust tundma õppida, kuidas aitab vaimse tervise heaolule kaasa füüsilise tervise eest hoolitsemine ning kuidas mõtete analüüsimine käib ja mis kasu sellest on. Soovitan raamatust välja valida mõned harjutused, mis endale kõige sobivamad tunduvad, ning neid mõnda aega proovida. Muutused võtavad aega, kuid enesetunde parandamine on seda pingutust väärt.

***

Ilmunud: Ühinenud Ajakirjad, 2021

Tõlkinud: Ave Põlenik

Leia e-kataloogist ESTER

Mari-Liis Mägi

Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga