Anna Bågstam “Pealtnägija”

Tegemist on Rootsi autori krimisarja esimese osaga. Harriet on noor politseiuurija, kes kolib pealinnast isa juurde Lervikeni-nimelisse kalurikülla. Ta asub uuele töökohale kriminaaluurijana Skåne politseis. Ta saab aga kohe aru, et tööl ei taheta teda väga omaks võtta – nimelt on Harriet hariduse poolest hoopis sotsiaaltöötaja, mitte politseinik, ja uus ülemus paistab seda vägagi pahaks panevat. Harriet siiski pingutab ja püüab anda endast kõik, et sisse sulanduda. Kohe esimesel päeval pannaksegi ta proovile, sest Lervikeni külas on toimunud mõrv. Tapetud on naine, keda Harriet teadis juba oma lapsepõlveaegadest, tolle abikaasa on samuti raskesti vigastatud. Asja uurima hakates tuleb välja nii mõndagi kummalist ja kahtlast. Asi muutub Harrieti jaoks eriti hirmutavaks, kui tekib kahtlus, et tema oma vend võib olla kuidagi mõrvaga seotud. Lisaks mõrva uurimisele on Harriet väga mures ka oma eaka isa pärast, kelle tervis pole enam endine ja kes on hakanud üha enam asju unustama.

“Pealtnägija” on põnev ja tempokas raamat, kuid võrreldes osade rootsi autoritega (näiteks Lars Kepler) mitte nii verine ja vägivaldne. Lisaks leidub siin ka omajagu huumorit. Harriet on sümpaatne tegelane, inimlik, aga mitte liiga ideaalne ja samas mitte ka liiga probleemne, nagu uuemates krimisarjades sageli ette tuleb.

***

Ilmunud: Rahva Raamat, 2020

Tõlkinud: Ruth Laidmets

Leia e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga