Cara Hunter “Väljapääsu ei ole”

Tegemist on kolmanda raamatuga inglise kirjaniku Cara Hunteri inspektor Fawley juhtumite sarjast. Esimesed kaks “Nad ei leia sind iial” (eesti keeles 2019) ja “Pimeduse kütkes” (eesti keeles 2019) on huvitavad ja tempokad põnevikud. Põnevust jagus piisavalt ka käesolevasse raamatusse. Siiski tuleb lugejal igaks juhuks arvestada, et võrreldes kahe eelmise osaga on “Väljapääsu ei ole” ikka väga õudne lugemine. “Õudne” polegi võib-olla päris õige sõna, millega seda iseloomustada. Pigem õõvastav, vastik, rusuv. Ega see saakski teisiti olla, sest selles raamatus saavad jubedal kombel hukka väikesed lapsed.

Loo keskmes on tulekahju, milles hukkub kolmeaastane poiss. Tema vend on veel elus, kuid üliraskelt vigastatud. Uurijatel ei õnnestu leida laste vanemaid, mis paneb nad mõtlema, kas tõesti olid lapsed üksi kodus ja miks. Üha enam kahtlustatakse, et tegemist oli süütamisega. Uurimine toob päevavalgele nii mõndagi kummalist. Olulisel kohal on ka inspektor Fawley keerulisevõitu eraelu.

Lõpp ei ole kergesti etteaimatav, autor suudab lugejat mitmel viisil eksiteele juhatada. Lugeda oli jubedale süžeele vaatamata huvitav. Lastest oli muidugi väga kahju, eriti kui lõpus tuli välja, mismoodi kõik tegelikult juhtus.

***

Ilmunud: Rahva Raamat, 2020

Tõlkinud: Bibi Raid

Leia e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga