Suzy K. Quinn “Mitte minu tütar”

Selle raamatu puhul jääb esmalt silma pilkupüüdvates värvides kaanepilt. Nii ilus roosa pealkiri ja sama tooni mantel põgeneval tütarlapsel seljas!

“Mitte minu tütar” paistab silma ka raamatu huvitava süžee poolest. Ei ole palju raamatuid, mis räägiks fännide ja iidolite suhetest ja sellest, mis kõik võib sellega kaasneda.

16-aastane neiu Liberty põgeneb kodust, et otsida üles oma isa, kes on kuulus rokkstaar. Miskipärast pole tema ema Lorna iialgi tahtnud isast rääkida ja on kategooriliselt vastu, et tüdruk võiks temaga ühendust võtta. Ta kordab aina, et see mees on väga ohtlik. Liberty muidugi ei kuula ja kaob ühel päeval koos oma truu koera Skywalkeriga.

Raamat on kirja pandud nii Lorna kui Liberty silmade läbi. Vaheldumisi on peatükid praegusest ajast ja sellest, mis juhtus Lornaga enne Liberty sündi. Kui alguses tundub Lorna kohutavalt paranoiline – näiteks ei luba ta oma 16-aastasel tütrel üldse sõpradega väljas käia  –, siis raamatu lõpuks selgub, et tal oli kõigiks oma hirmudeks ikka vägagi alust.

Romaani lõpuosa läheb vahepeal üsna “märuliks” ja õudseks, samas – päris viimane peatükk on tore ja positiivne. Esineb ka ootamatuid pöördeid, nagu ühes korralikus põnevikus ikka.

Lugeda igatahes soovitaks kõigile, kellele meeldivad tempokad ja põnevad raamatud.

***

Ilmunud: Pegasus, 2021

Tõlkinud: Ülla Jürviste

Leia e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga