Indrek Hargla “Süvahavva. Esimene suvi”

Indrek Hargla (sündinud 1970. aastal) on Eesti kõige tunnustatum ulme- ja krimikirjanik, kes on pälvinud ka palju erinevaid kirjanduspreemiaid.

“Süvahavva” triloogia keskmes on perekond, kes pärib õnnetul kombel surma saanud sugulaselt Põlvamaal asuva Süvahavva talu. Pereisa Peep ning pereema Kristi loodavad, et maalähedane keskkond mõjub hästi nii nende abielule kui ka kahele teismelisele lapsele – Arnole ja Arnikale. Maale kolides hakkavad aga kohe aset leidma mitmed kummalised asjad. Kõigepealt ilmneb, et selles külas on hiljuti metsas kaduma läinud üks poiss nimega Kevin. Väidetavalt läks Kevin tühjalt seisvasse niinimetatud “nõia majja”, et sõpradele oma julgust tõestada, sealt aga enam välja ei tulnudki. Maja sai läbi otsitud ning osutus täiesti tühjaks, ka ei olnud mõeldav, et ta kusagilt aknast või tagauksest salaja välja oleks lipsanud – sõbrad on kindlad, et seda oleksid nad märganud. Veidral kombel ilmub kadunud Kevin aga välja Süvahavva talu pööningul. Vaikne ja autistlike kalduvustega Arno on see, kes ta sealt leiab. Kogu perekond on segaduses – kuidas poiss sinna sai? Kevin ise ei mäleta juhtunust midagi.

Kõik muutub järjest kummalisemaks. Arno leiab veidravõitu vanaaegse arvuti ning pereema Kristit hoiatab keegi kohalik külahull Teele, keda ka nõiamooriks peetakse. “Hoia Vaigutaja eest,” ütleb Teele. Kes või mis aga see Vaigutaja veel peaks olema?

Raamatus saame Süvahavva talu mõistatustele kaasa elada mitmes ajas ja eri põlvkondade vältel. “Süvahavva” triloogial põhineva samanimelise telesarja esimene hooaeg oli Kanal 2 eetris 2012. aasta sügisel.

Triloogia teine osa, “Süvahavva. Teine suvi” ilmus 2015. aastal ja kolmas osa “Süvahavva. Viimane suvi” ilmus 2020. aastal.

***

Ilmunud: Varrak, 2013

Leia e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga