Ernest Cline “Valmistub esimene mängija”

On aasta 2044. Maailma räsivad tohutud näljahädad, vaesus ja haigused ning inimesed on põgenenud virtuaalreaalsuse keskkonda OASIS. Kui sureb pururikas ja maailmakuulus OASISe looja James Halliday, avaldatakse video tema testamendist. Kogu James Halliday rikkus ning virtuaalmaailma õigused pärandatakse inimesele, kes suudab OASISest üles leida kolm salapärast lihavõttemuna.

Miljonid inimesed tuhlavad üksteise võidu mööda sadu planeete ja kummalisi mänguilmasid, et leida üles lihavõttemunad. Paljud otsijad on pühendanud oma elu James Halliday uurimisele ning jagavad tema 80ndate kultuurivaimustust. Halliday pärandust jahib ka suurkorporatsioon IOI, kes kasutab nii ausaid kui ka ebaausaid võtteid võistluse võitmiseks.

Wade Watts elab vaeses treilerirajoonis oma tädi juures. Ta on üks paljudest, kes on pühendanud oma elu lihavõttemunade leidmisele. Tema elu muutub täielikult, kui ta lahendab esimesena ühe vihjetest ning avastab enda eest uue ohtliku maailma, kus ei ole garanteeritud turvalisus, usaldus ega anonüümsus.

Kuigi tegemist on noortekirjandusega, sobib raamat lugemiseks ka vanematele – eriti neile, kellele meeldivad 80ndate filmid, muusika ja stilistika. Raamat on väga hästi kirjutatud ja tõlgitud – tegevustik on põnev ning toimub mitu ootamatut pööret. Hiljuti ilmus raamatu autorilt ka teine osa „Ready Player Two“, mis on hetkel saadaval ainult inglise keeles, kuid loodetavasti ilmub ka sellele eestikeelne tõlge.

***

Ilmunud: Tänapäev, 2017

Tõlkinud: Raul Veede

Leia e-kataloogist ESTER

Karmen Vilberg

Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga