Cara Hunter „Ohjeldamatu raev”

„Ohjeldamatu raev“ on neljas raamat inglise kirjaniku Cara Hunteri inspektor Fawley juhtumite sarjast. Varem on ilmunud „Nad ei leia sind iial“ (eesti keeles 2019), „Pimeduse kütkes“ (eesti keeles 2019) ning „Väljapääsu ei ole“ (eesti keeles 2020), mis on kõik ühtviisi huvitavad ja tempokad põnevikud.

Raamatu alguses leitakse teismeline tüdruk, kes on langenud julma rünnaku ohvriks – talle topiti kilekott pähe ja veeti kaubikus üksildasse kohta. Üksnes juhuse tõttu pääses neiu elusalt ja tervelt. Miskipärast aga ei soovi ta süüdistust esitada – selle põhjus saab uurijatele varsti selgeks ning annab aimu, mis sorti rünnakuga võis tegemist olla. Kas neil on aga õigus? Ja kas üldse on uurijate teooriatest mingit kasu, kui röövitakse juba järgmine tüdruk?

Inspektor Adam Fawley on selles raamatus väga suure pinge all. Tema abikaasa Alex ootab last ning pärast mineviku kurbi sündmusi võiks see olla midagi sellist, millest lõpuks ometi rõõmu tunda. Kuid Alex kipub tööga üle pingutama ja tema tervis ei ole hea. Samal ajal kerkib seoses röövitud tüdrukute juhtumiga kaugest minevikust esile üks teine juhtum ning Fawley näeb jahmatusega nende vahel olulisi sarnasusi. Aga kuidas saavad need seotud olla, kui teise juhtumi kurjategija on aastaid vangis istunud?

Kõigile sarja raamatutele on omased põnevad pöörded sisus: kogu lugu tundub selge ja lahendatud, ent siis ilmneb, et midagi on siiski hoopis teistmoodi. Ja siis… pööratakse lugu veel kord pea peale. Ometi tundub kõik lõppude lõpuks igati loogiline. Suurepärane sari krimikirjanduse ja põnevike austajatele!

***

Ilmunud: Rahva Raamat, 2021

Tõlkinud: Bibi Raid

Leia e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.