Maire Forsel „Unistajast ettevõtjaks“

Meil kõigil on hobisid, millega tegeledes valmib palju erinevaid ilusaid tooteid ning mida võib-olla kõiki ise ei suuda tarbida. Miks mitte panna hobi raha teenima? See raamat jagabki juhiseid, kuidas muuta oma looming kasulikuks ettevõtluseks. Isegi põhitöö kõrvalt võib oma hobi teenima panna.

Ühel hetkel töötuks jäänuna ei istunud autor nukralt kodus ja hakkas otsima uusi võimalusi, kuidas perele raha teenida. Ta tegi oma hobist töö ning lõi ettevõtte Leisi Lapikoda. Samuti kirjeldab ta perioodi, kui ei saanud enam tervise pärast käsitööd teha ja pidi uuesti otsima uut ametit. Uue töö leidmisel aitas teda SWOT-analüüs, mis ei olegi nii keeruline. Ning tundub, et ka oma uut tööd teeb ta armastuse ja kirega.

Raamatus „Unistajast ettevõtjaks“ on lihtsalt ning arusaadavalt isiklike näidete põhjal kirja pandud, milliste probleemidega puututakse kokku oma ettevõtete loomisel. Autor jagab ka oma sotsiaalmeediakogemusi. Kui sotsiaalmeediat peetakse firmade jaoks eelkõige reklaamikanaliks, siis teda aitas sotsiaalmeedia ka tootearenduses. Selle kaudu sai palju häid nõuandeid ning inspiratsiooni lapikoja fännide juttudest.

Iga ettevõtte alus on ettevõtlusvorm. Suhteliselt tuntud on meil OÜd ja FIEd. Need on aga natuke keerulised neile, kes soovivad lihtsalt oma hobiga natukene lisaraha teenida. Selliste väikeettevõtjate jaoks on loodud lihtne ettevõtlusvorm – ettevõtluskonto. Ettevõtluskonto on pangas lihtsasti avatav eriliste omadustega konto. Autor kirjeldab raamatus väga hästi, kuidas see toimib.

Meie hulgas on palju suurepäraseid loojaid – inimesi, kes oma oskusi ja andeid rakendades suudavad luua imelisi kunstiteoseid, kirjutada põnevaid raamatuid või disainida ja valmistada nägusaid käsitöötooteid. Kui aga soovitakse loomingut müüa, võib juhtuda, et ei teata, mida võib järgi teha ning mida mitte. Samuti seletab ta lahti, kuidas kaitsta oma loomingut.

Kellel jäi veel väheks raamatust „Unistajast ettevõtjaks“, võib leida lisainspiratsiooni autori eelmisest raamatust „Palgatööst kõrini? Hakka ettevõtjaks!“.
Mulle meeldisid autori viimased sõnad raamatu lõpus: „Sest kõige tähtsam on olla õnnelik“ (lk 171).

***
Ilmunud: Forselsten OÜ, 2021

Leia e-kataloogist ESTER

Piret Jürman
Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga