Clara McKenna „Mõrv Morrington Hallis”

Raamatu tegevus toimub 1905. aastal Hampshire’is Inglismaal. Morrington Halli saabuvad Ameerikast Stella Kendrick ja tema isa. Stella rõõmustab, et isa kutsus teda endaga reisile kaasa. Neiu teada lähevad nad lossi aadlimehe Lyndy pulma. Ebameeldiv üllatus on aga see, et tema ise on aadlimehe pruut. Kahjuks pole isa vaevunud seda talle mainima. See uudis rikub Stella jaoks kõik ära.

Lyndy perekond on vaesunud ning seetõttu on ta nõus abielluma ameeriklannast pärijaga. Stella isa seevastu saab enda perekonda ihaldatud aadlitiitli. Stella ise on sellest tehingust üdini solvunud. Ta tunneb, et temaga kaubeldakse nagu hobustega, kelle isa pulmakingina kaasa võttis.

Pulmad on planeeritud kohe toimuma, aga ootamatult leitakse selle toimingu jaoks kohale kutsutud vikaar tapetuna. Asjast teavitatakse politseid, kes juhtumit uurima asub. See pole kerge ilma aadliperekonda ning selle külalisi solvamata. Omal käel püüavad juhtumit lahendada ka Stella ja Lyndy.

„Mõrv Morrington Hallis” haaras mind kohe oma vaimukustega kaasa. See on mõnusalt särtsakas krimka. Siin on omapärased ja eripalgelised tegelased, kes elavalt silme ette kerkivad. Eriti Stella isa, kes on küll rikas, aga matslik ning rikub pidevalt etiketti. Humoorikaid ja kurvastavaid olukordi tuleb ette erineva kultuurilise tausta pärast. Ja muidugi on põnev ka juhtum ise. Autor on suutnud luua omapärase müsteeriumi, kus süüdlaseks võib osutuda ükskõik kes, aga ikkagi suutis autor üllatada. Soovitan lugeda neil, kes armastavad muhedaid ajaloolisi kriminaalromaane.

***

Ilmunud: Eesti Raamat, 2021

Tõlkinud: Nele Mikk

Leia e-kataloogist ESTER

Triinu Rannaäär
Eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga