George Orwell „Birma päevad“

Autori debüütromaan ilmus eesti keeles esimest korda. See annab meile põhjaliku ülevaate Briti koloniaalvõimu aegsest elust Birmas 1920ndatel aastatel. Raamatu peategelase, puidukaupmees John Flory kaudu saame tuttavaks tollase ühiskonna erinevates ühiskondlikes kihtides valitsevate suhetega. Koloniaalvõimu parimad aastad on juba möödas, valitseb korruptsioon ja eelarvamused. Valgete ja kohaliku elanikkonna vahel olev vaen süveneb ning nende vahelised sõprussuhted on täiesti välistatud. Peategelase Flory mõttemaailm ja suhtumine on erandlikud ning ta satub seetõttu konfliktide keskele. Tema hea sõber ja mõttekaaslane on Indiast pärit arst, keda kohalike kogukonna mõjuvõimas isik püüab hävitada, sest kaalul on pääs eksklusiivsesse Euroopa klubisse. Elule lisab vürtsi noor inglanna, kes saabub Birmasse oma sugulaste juurde ning soovib seal hea partii teha ja mehele minna.

Raamat on põnev. See annab meile orwelliliku teravuse ja täpsusega ülevaate tollasest elust eri vaatenurkade kaudu. Head lugemiselamust!

***

Ilmunud: Postimees Kirjastus, 2021

Tõlkinud: Maarja Maasikas

Leia e-kataloogist ESTER

Eve Kaasik

Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga