Clare Mackintosh „Pantvang“

Kõik Clare Mackintoshi teosed on haaravad ja põnevad, kuid „Pantvang“ on iseäranis pingeline ja intensiivne raamat, millesse on kerge ennast unustada ja mida on väga raske käest panna.

Raamatu peategelane on Mina-nimeline noor naine, kes töötab lennusaatjana, kasvatab 5-aastast adopteeritud tütart Sophiat ning kelle abielus Adamiga on suured probleemid. Mina kahtlustab Adamit petmises ja nad on suhte mõneks ajaks pausile pannud. Ta ei tea, et Adam mitte ei petnud teda, vaid peidab tema eest hoopis suuremaid saladusi.

Kui Minal avaneb võimalus olla tööl sensatsioonilisel lennul – esimene otselend Londonist Sydneysse –, haarab ta sellest otsekohe kinni, kuna tunneb, et peab mõneks ajaks kodust eemale pääsema. Ta ei oska aimatagi, et lennust saab täielik õudusunenägu. Nimelt on lennukil terroristid, kes panevad naise kohutava valiku ette: ta kas aitab neid lennuki kaaperdamisel või sureb tema tütar Sophia.

Peatükid vahelduvad Mina ja Adami vaatepunktist, samuti kirjeldavad oma mõtteid ja saatust mitmed Mina lennukil olevad reisijad. Paar väga huvitavat peatükki jutustab ka väike Sophia. Lõpus on autoril varuks ka mitu ootamatut üllatust.

Lennukiga reisimise isu on arvatavasti paljudel pärast selle raamatu lugemist mõneks ajaks kadunud.

***

Ilmunud: Pegasus, 2021

Tõlkinud: Marge Paal

Leia e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga