Meg Mason „Äng ja õndsus“

Martha Firel on just saanud 40-aastaseks. Ta elab abikaasa Patrickuga Oxfordis ja tunneb, et on ainus naine linnaosas, kellel puudub doktorikraad või lapsed. Ühtäkki teatab Patrick, ideaalne ja armastav abikaasa, et lahkub, sest kooselu tujuka ja vastikult käituva Marthaga on muutunud võimatuks.

Martha on saanud 17-aastaselt närvivapustuse, ta on tihti ülekohtuselt kuri ja agressiivne nii võõraste kui ka lähedaste vastu.

Martha on kogu aeg tundnud, et temaga on midagi valesti ja ta ei mõista, miks ta selliselt käitub. Patrick usub, et Marthal on kõik korras, sest kõigil on omad hädad – tuleb lihtsalt hakkama saada. Pärast lahkuminekut tuleb Marthal kolida vanematekoju, kus elavad läbikukkunud luuletajast isa ja alkoholiga liialdav boheemlasest ema ning otsustada, kuidas oma eluga edasi minna.

Äng ja õndsus on hurmav raamat, olgugi et käsitleb väga tõsiseid teemasid.

Meg Mason kommenteerib Martha teravmeelsel häälel inimesi ja nendevahelisi suhteid, lastes lugejail tõsiste teemade kiuste vabastavalt naerda.

Raamat, mis ei räägi ainult vaimsest tervisest, vaid ka emadusest, õdedevahelisest sidemest, armastuse keerdkäikudest, peresuhete väikestest nüanssidest ja paljust muust. 

***

Ilmunud: Rahva Raamat, 2021

Tõlkinud: Elina Adamson

Leia e-kataloogist ESTER

Marika Kruuse

Sõle raamatukogu vabatahtlik

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga