Camilla Läckberg „Jääprintsess”

Camilla Läckberg on üks populaarsemaid rootsi krimikirjanikke ning tema raamatuid on tõlgitud enam kui 30 keelde ja müüdud 55 riigis üle 15 miljoni eksemplari. Enim tuntakse teda „Fjällbacka“ krimisarja järgi, kuid Läckberg on kirjutanud ka hüljatud naise kättemaksust kõneleva sarja pealkirjaga „Faye kättemaks”, millest eesti keeles on ilmunud „Kuldne puur” (2020) ja „Hõbedased tiivad” (2021).

„Jääprintsess“ on esimene raamat Eestiski ülipopulaarsest „Fjällbacka“ sarjast, mis räägib kirjanik Erica Falckist ja politseinspektor Patrik Hedströmist. Kõik sarja osad paistavad silma hästi väljaarendatud karakterite poolest, nii ka „Jääprintsess”. Raamat pajatab 35-aastasest kirjanikust Erica Falckist, kes pärast vanemate surma tuleb tagasi oma lapsepõlvekoju Fjällbackas, väikeses asulas Rootsi läänerannikul. Ta püüab kirjutada uut raamatut, ent see ei edene kuigi hästi. Ühtäkki juhtub midagi jubedat: Erica lapsepõlvesõbranna Alex leitakse jõhkralt tapetuna. Erica hakkab meenutama kunagist sõprust Alexiga, ta ei mõista siiani, mispärast neiu kunagi kodukülast kadus ja kõigiga, sealhulgas tema endaga, suhtlemise lõpetas. Nüüd, kuuldes lähikondsetelt igasuguseid jutte Alexi kohta, näib Ericale, nagu polekski ta teda kunagi tundnud – niivõrd võõras tundub see kõik, mida temast räägitakse. Politsei hakkab Alexi surmajuhtumit uurima ja ka Erica ei suuda end eemale hoida. Ta on otsustanud saada selgust, mis siis õigupoolest Alexi elus kunagi juhtus ja kas sellel võiks olla mingi seos sellega, et ta nüüd tapeti.

Raamatut on väga nauditav lugeda, tekst on voolav ja hästi kirjutatud ning tegelastele on lihtne kaasa elada. Nii Erica kui ka tema lähedased ja politseijaoskonna uurijad on kõik sellised karakterid, kelle elude vastu tekib huvi ja kelle tegemistest tahaks edasi lugeda juba järgmistes raamatutes.

***

Ilmunud: Pegasus 2011, 2021

Tõlkinud: Maiu Elken

Leia e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogus ELLU

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga