Lisa Jewell „Nähtamatu tüdruk”

Lisa Jewell on inglise kirjanik, kelle psühholoogilisi põnevikke on ka eesti keelde tõlgitud. 2020. aastal ilmus „Ja siis oli ta läinud”, 2021. aastal „Ülakorruse pere” ning 2022. aastal „Nähtamatu tüdruk”. Tegemist ei ole mitte sarja, vaid eraldiseisvate romaanidega. Neid ühendab aga pingeline ja põnev süžee ning huvitavad ja elulised karakterid, kellele on lihtne kaasa elada.

„Nähtamatus tüdrukus” leidub mitu sellist karakterit. Lugu keskendub 17-aastase Saffyre Maddoxi kadumisele ning lugu kulgeb kahel ajajoonel: enne ja pärast kadumist. Esimeses osas saame lugu lugeda ka kadunud neiu enda vaatepunktist. Lisaks saavad sõna tema naabrid, kes, nagu peagi selgub, on neiuga mitmes mõttes seotud. Füsioterapeudist naabrinaine Cate Fours püüab hakkama saada oma kahe teismelise lapse ja abikaasaga, keda kahtlustab petmises. Cate’i abikaasa Roan on lastepsühholoog ja tema juures on korduvalt käinud ka Saffyre.

Üks põnevamaid tegelasi on Fourside kõrvalmajas elav noor õpetaja Owen Pick. Noormees on veendunud, et maailm ei mõista teda. Tal pole olnud ühtegi suhet ja talle tundub, et naistele ta miskipärast üldse ei meeldi. Owen suhtleb veebis teistega, kes näivad olevat samas olukorras, ja leiab sel moel endale sõbra, kes hakkab aga peatselt tunduma üsna ohtlik.

Raamat kulgeb üsna kiires ja pahaendelises tempos ning lõppu ei ole lihtne ära arvata. Kindlasti soovituslik lugemine kõigile, kes armastavad pingelisi põnevikke, kuid ilma suurema vägivallata.

***

Ilmunud: Eesti Raamat, 2022

Tõlkinud: Nele Mikk

Leia e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga