Nicola Temple, Catherine Whitlock „Saame tuttavaks bakteritega“

Ilus, värviline ja rohkete illustratsioonidega raamat on praegusel terviseteemadele keskenduval ajal väga kasulik lugemine. Inimkeha tervist puudutavat infot on saadaval palju, aga see jääb inimestele sageli arusaamatuks, kuna puuduvad piisavad alusteadmised ja seetõttu oskus kriitiliselt mõelda.

Raamat „Saame tuttavaks bakteritega“ on õpikulaadne teos, mis tutvustab bakterite olemust ja eluolu ning nende seotust inimkehas, inimese elukeskkonnas ja looduses toimuvate protsessidega.

Raamat koosneb kolmest osast. Esimene osa „Mida bakterid meie kehas teevad“ tutvustab bakterite ajalugu, ehitust, funktsioone, nende kasulikku ja kahjulikku mõju inimorganismile, bakteritega nakatumist ja bakteriaalsete haiguste ravivõimalusi.

Teises osas, „Inimese mikrobioomi kaardistamine“, tutvustatakse organsüsteemides leiduvaid baktereid, nende kasulikkust ja nendest tulenevaid haigusseisundeid ning antakse soovitusi, kuidas toetada häid ja tõrjuda halbu baktereid.

Kolmas osa „Julgelt edasi“ toob lugejani teaduslikuma vaate bakteritega seotud uutest avastustest ning bakterite võimalikest kasutusvaldkondadest tervishoius, ravimitööstuses, toidutootmises või põllumajanduses. Raamatu lõppu on lisatud mõõduka mahuga terminisõnastik ja märksõnapõhine sisuregister.

Teos pakub uusi teadmisi ja avastamist, on hea lugemiseks nii täiskasvanule kui koolilapsele, aga sobib väga hästi ka koolieelikuga koos uurimiseks.

***

Ilmunud: Helios, 2018

Tõlkinud: Piret Lemetti

Leia e-kataloogist ESTER

Reet Tuberg

Tallinna Keskraamatukogu eestikeelse kirjanduse osakonna praktikant

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga