Mary Kubica „Kohalik naine kadunud”

USA kirjaniku Mary Kubica sulest on ilmunud mitmeid põnevusromaane, millest enamik on ka eesti keelde tõlgitud. Need on kõik huvitava süžeega psühholoogilised põnevikud, mis ei ole samas liiga verised ega vägivaldsed.

„Kohalik naine kadunud” on neist üks põnevamaid ja värvikamaid, mida peab ka autor ise enda lemmikuks. Tegemist on looga, mis haarab kohe algusest peale endaga kaasa. See algab teismelise tüdruku põgenemisega oma vangistajate juurest. Ilmneb, et tegemist on üksteist aastat tagasi kadunuks jäänud Delilah’ga, kes oli vaid kuueaastane, kui ta koos oma ema Meredithiga ühel päeval lihtsalt haihtus. Lugu hargnebki kahes osas: see, mis juhtus üksteist aastat tagasi ja praegune aeg. Selgub, et üheteistkümne aasta eest läks esmalt kaduma veel üks naine, Shelby. Ta läks õhtul välja jooksma ega tulnud enam kunagi tagasi oma abikaasa ja vastsündinud lapse juurde. Mis siis juhtus nende kõigiga? Tasapisi hakkab lahti hargnema vägagi kõhedusttekitav ja ootamatute pööretega lugu.

Kubica toob selles raamatus hästi välja, kui kergesti võib teha valesid järeldusi ning kui kaugele on mõned valmis minema, et tõde varjata.

***

Ilmunud: Ersen, 2021

Tõlkinud: Inna Serikova

Leia e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga