Nicole Stange „Kuidas rääkida meestega“

Sisukokkuvõte raamatu tagakaanelt: „Suhtlemistreener Nicole Stangel on varuks terve hulk põnevaid ideid ja soovitusi, küsimusi ja vastuseid, mis kutsuvad sind üles peegeldama, ümber mõtestama ja uutmoodi tegutsema. Õpi, kuidas meestega rääkida. See teeb õnnelikuks nii sinu enda kui ka su kõrval oleva mehe.“

Raamatut oli üsna mõnus lugeda, see oli heade ja humoorikate näidete ja seikadega. Teoreetiliselt teame või oleme kõik varem kuulnud, mil viisil inimestega suhelda ja kuidas meestega veidi teistmoodi suhelda, aga kipume seda vahetevahel unustama ja olema kinni oma vanades käitumismustrites. Seetõttu ongi hea seda raamatut lugedes teatud asju uuesti meelde tuletada.

Näiteks vajavad ja armastavad kõik inimesed tunnustust. Tunnustus ei maksa midagi, aga sellel on tohutu mõju. Väga oluline on mehi tunnustada isegi väikeste teenete eest, mitte võtta neid iseenesestmõistetavana. On palju toredam olla tunnustav kui kritiseeriv. Autor soovitab tunnustada oma elukaaslast ka teiste inimeste ees, see võib positiivset mõju veelgi suurendada.

Väga oluline on selgelt väljendada oma mõtteid ja soove. Mehed vajavad ja armastavad konkreetseid juhtnööre. On ju teada, et samal ajal, kui mees tegutseb probleemile ja lahendusele orienteeritult, läheneb naine asjadele emotsionaalselt. Nii räägitaksegi teineteisest mööda. Vestluses ei tohiks teemasid liiga kiiresti vahetada – kui püsid ühe teema juures, siis suudab mees sind paremini jälgida.

Samas ei või ennast ära unustada, tuleb ka enda enesehinnangut toita. Väga tore ja praktiline soovitus autorilt: pane kirja viis tugevat külge, mida enda juures märkad. Olgu siis tegemist iseloomujoonte, võimete või õpitud oskustega. Igal õhtul kirjuta üles kolm asja, mille eest sa end tunnustad. See harjutus muudab sind ärksamaks ja tähelepanelikumaks selle suhtes, mida sa iga päev teed. Nii tuleb sinu ellu rohkem positiivsust.

Proovige võimalikult palju koos naerda! Huumori abil saab säilitada kergust, teravaid olukordi on võimalik vähendada või vältida. Parem on olla rõõmus ja armas kui tige, vihane ja järsk. Naermine lõõgastab ja tõstab enesetunnet, tekitab lähedusetunnet. Naer tugevdab immuunsüsteemi ja stressihormoonid lagundatakse.

Kui sa ikkagi oled mingil põhjusel vihane või pahas tujus, siis siin raamatus on häid juhtnööre, kas võtta midagi südamesse või katsuda säilitada rahu. Valik on sinu.

Need on lihtsad soovitused ja harjutused meestega suhtlemiseks. Tuleb varuda vaid kannatlikkust, kui soovid neid meetodeid järgi proovida. Sealjuures ürita jääda positiivseks ja heatujuliseks!

***

Ilmunud: Varrak, 2022

Tõlkinud: Katri Soe-Surén 

Leia e-kataloogist ESTER

Sirli Paimets

Tallinna Keskraamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga