Eva Björg Ægisdóttir „Sammud nagiseval trepil”

Pärast lõppenud suhet naaseb politseiuurija Elma kodulinna Akranesi. Ta püüab alustada oma eluga otsast peale. Ta teab, et kodulinnas ei ole politseinikel nii põnev töö kui pealinnas, aga ta on sellega leppinud, kuni ühel hetkel leitakse Akranesi tuletorni juurest surnud naine. Kohe on selge, et tema surm polnud loomulik. Uurimine paljastab, et naine oli lapsepõlves Akranesis elanud ning tuleb välja, et tema elus oli mitmeid saladusi.

Autor kerib raamatus aeglaselt pinget. Alguses võib-olla tundub, et tegemist on ilmetu krimkaga, mis lihtsalt omasoodu lõpuni kulgeb, aga raamat on tegelikult võluv. Ma aimasin, kes mõrvar olla võib, aga kindel ma polnud, pealegi juhtis autor tähelepanu ka teistele võimalikele kandidaatidele. Huvitav oli vaadata uurimist väikelinnas, kus omavahelised suhted politseinike ja kohalike vahel võivad juurdlust takistada.

Ma ei oskagi täpselt öelda, mis raamatus nii erilist oli, aga see kuidagi köitis mind enda külge. Võib-olla oli see meeldiv peategelane, kellel ei olnud pahesid, vaid lihtsalt elus natuke kehvasti läinud. Või oli see mõrvaohver, kellele tundsin kaasa sellest hoolimata, et mõned tema teod olid mulle vastuvõetamatud. Igatahes on tegemist kaasahaarava raamatuga, mis ei ole liiga jõhker, aga samas pakub põnevust lõpuni välja.

***

Ilmunud: Krimiraamat, 2022
Tõlkinud: Eva Nooni

Leia e-kataloogist ESTER

Triinu Rannaäär

Eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga