Silvia Moreno-Garcia „Mehhiko õudusjutt“

Mis võib olla külma ilmaga parem kui tass kuuma teed ja vana hea gooti romaan? „Mehhiko õudusjutt“ on just selline raamat. Teose autor Silvia Moreno-Garcia kannab edasi Brontë õdede, Daphne du Maurieri ja Shirley Jacksoni kirjanduslikku pärandit ja tema romaan on inspireeritud klassikalisest õuduskirjandusest. Kasutades teatud mustreid, mõtestab ta ümber traditsioonilise gooti romaani ja toob sellesse žanrisse uut elu.

Raamatu peategelane Noemí on pärit jõukast Mehhiko perekonnast. Tema elu on täis pidusid ja lõbutsemist, kuni ühel päeval saab tema isa kirja oma õetütrelt, kes abiellus hiljuti ühe salapärase Inglise noorhärraga. Noor naine kirjutab, et kardab väga, ja kutsub Noemí endale appi, sest midagi uues kodus ohustab teda. Noemí muretseb sugulase vaimse tervise pärast ning läheb talle külla mäe otsas asuvasse suurde maamõisa, kus too nüüd oma abikaasa perekonnaga elab. Iga päevaga, mille Noemí selles hirmuäratavas ja vaenulikus kohas veedab, süveneb temas tunne, et midagi on viltu. Kuid Noemí pole tüüpiline damsel in distress, nagu seda on tema õrnahingeline sugulane – ta on hoopis enesekindel ja kindlameelne noor naine, kes on valmis päästma oma sõbrannat, isegi kui ta ise on hirmsasti ehmunud.

 „Mehhiko õudusjutul“ on huvitav ja kaasahaarav süžee. Samuti käsitletakse raamatus teravaid ja valulikke teemasid, mis on aktuaalsed ka tänapäeval, nagu näiteks naise roll ühiskonnas ja kolonialismi sünge pärand. See on sümboleid täis lugu, mis pakub lugejale põnevust ja närvikõdi.

***

Ilmunud: Rahva Raamat, 2022

Tõlkinud: Eve Laur

Leia e-kataloogist ESTER

Jekaterina Astafjeva

Laagna raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga