Maeve Binchy „Frankie perekond”

„Frankie perekond” on lugu natuke isesugustest perekondadest, suhetest, mis pole päriselt sellised, nagu need pealtnäha paistavad, ja lapsest, kes on võitnud kõigi südamed.

Väike Frankie ei sünni tavalisse peresse. Juba enne tüdruku ilmaletulekut hakkab tema ema meeleheitlikult otsima inimest, kes ta lapse enda hoolde võtaks, ja aega pole tal enam kuigi palju. Noel ei paista just paljutõotav isakandidaat, ent Frankie jaoks on ta kõigele vaatamata ehk parim võimalus. Pealegi selgub varsti, et Noelil on abiks Lisa, kelle elus tulevad ette ootamatud sündmused.

Frankie on otsekui kese, mis tõmbab enda poole mitmesuguseid inimesi, kellel on oma mured ja rõõmud ning oma ettekujutus, kuidas lapsuke kasvama peaks. Aga Frankie ümber moodustunud üsna tavatu pere ei meeldi sugugi mitte kõigile – üks neist, kes näeks Frankie tulevikku hoopis teistsugusena, on sotsiaaltöötaja Moira. Moira elus ei ole midagi peale töö, aga paraku on tema võimuses Frankie elukäiku muuta. Ent isegi Moiral on omad saladused…

Raamat on Pääsküla haruraamatukogus esiletõstetud riiulil ja seda täiesti õigusega. Teos on ladusalt kirjutatud ja pani esimestest lehekülgedest alates kaasa elama. Samuti oli see kurb ja sundis elu üle järele mõtlema. Lõpust ei puudunud ka keerdkäik, mis muutis justkui kõike. Soovitan väga!

***

Ilmunud: Varrak, 2011

Tõlkinud: Lii Tõnismann

Leia e-kataloogist ESTER

Kristiine Kurgu

Tallinna Keskraamatukogu vabatahtlik

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga