Julie Smith „Miks keegi mulle seda varem ei ole öelnud?“

Raamat õpetab, kuidas oma vaimset tervist hoida ja tugevdada. Julie Smith on kliiniline psühholoog, kelle eesmärk on teha vaimse tervise alased teadmised kõigile kättesaadavaks.

Autor ütleb: „See raamat on tööriistakast, mis on äärest ääreni täis abivahendeid erinevate tööde jaoks.“ (lk 13) Ta ei tugine ainult teadusele, vaid on erinevate tehnikatega töötades oma patsiente jälginud ja tänu sellele mõistnud, mis võtted inimestele sobivad.

Paljude inimeste puhul on vaja neid ainult veidi harida, kuidas mõistus ja keha töötavad, seejärel saavad nad ise oma vaimset tervist igapäevaselt juhtida. (lk 12)

Kõigil meil on lahendamist vajavaid probleeme ja muresid. Raamatus ongi käsitletud peamisi teemasid, millega elus kokku puututakse. Minagi olen sattunud sarnaste olukordade ja mõtete küüsi. Oleme enamikku raamatus kirjeldatud emotsioone elu jooksul läbi elanud, aga paraku pole osanud neid analüüsida. Raamatust saab väärt informatsiooni ja kasulikke soovitusi ehk „tööriistu“, mida on küll kerge järele proovida, aga mis vajavad siiski mõningat harjutamist. Äärmiselt kasulikud on näiteks raamatus olevad nõuanded, mida teha halva tuju korral, kuidas end maha rahustada, kuidas hingamistehnikaid kasutada või kuidas motivatsiooni leida.

Hea on teada, et oleme inimestena ebatäiuslikud ja see on inimlikkuse lahutamatu osa. Läbikukkumised ja tagasilöögid on elus täiesti tavalised nähtused ja meil on kõigist kogemustest midagi õppida. Ennast harides oskame edaspidi pingelistes olukordades toime tulla ja see on kasulik nii meile endile kui ka meie lähedastele. Raamat sobib kõigile neile, kes soovivad end arendada ja eluks vajalikke oskusi omandada.

***

Ilmunud: Helios, 2022

Tõlkinud: Talvi Tõnismann

Leia e-kataloogist ESTER

Sirli Paimets

Eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga