Taylor Jenkins Reid „Evelyn Hugo seitse abikaasat“

Hollywoodi läbi aegade üks suurimaid staare Evelyn Hugo on otsustanud lõpuks tuua avalikkuse ette oma kõmulise eraelu põnevad ja šokeerivad seigad. Selleks on ta välja valinud noore ajakirjaniku Monique’i, kellele ta on ainsana nõus avaldama oma eluloo eksklusiivseid detaile. Sülle kukkunud võimalus tundub noorukese reporteri jaoks esialgu hirmutav, sest ta ei suuda välja mõelda, miks on populaarne filmistaar kõigi ajakirjanike seast just tema välja valinud. Ent mida lähemale jõuab Evelyn Hugo oma loo lõpule, seda süngemaks kisub kahe naise vaheline seos…

Minu jaoks on kindlasti tegemist eelmise aasta ühe parema lugemiselamusega. Teos on väga hästi kirjutatud ja tõlgitud, tänu sellele läks lugemine kiiresti ning ma elasin Evelyn Hugo loole südamest kaasa. Raamatuid lugedes hakkab minu alateadvus tavaliselt looma kujutluspilte raamatu tegelastest ja erinevatest tegevuspaikadest. Peaaegu alati suudan alateadvuses tegelasi selliselt ette kujutada, et nad ei meenutaks päriselt elanud või elavaid inimesi. Pean siiski ausalt tunnistama, et antud teose puhul oli see minu jaoks väga keeruline, sest Evelyn Hugo oli mu vaimusilmas identne Marilyn Monroega. Kas autor oli Evelyni tahtlikult kirjeldanud Marilyni-sarnasena – rabavalt kauni välimuse ja volüümika büstiga blondi näitlejannana?

Kirjanik tabab raamatu teemadega naelapea pihta: nendeks on naiste seksualiseerimine, eneseidentifitseerimine, soorollid, homoseksuaalsus, rassism ning karm meelelahutusmaailm, kus ellu jäävad vaid kõige tugevamad. Autor lahkab Evelyni loo käigus, mis algab 1950ndate keskpaigast ja jõuab meie kaasaega välja, kõiki neid nimetatud teemasid, mida tänapäeval julgetakse järjest valjuhäälsemalt käsitleda. Raamatule lisavad särtsu meelelahutusmaailma koorekihi elustiili kirjeldused rajudest pidudest, luksuslikest kodudest ja lõputuna voolavast šampanjast. Kuigi ma ei ole isiklikult suur elulugude austaja ning antud teose puhul kahtlesin, miks peaks ühe väljamõeldud isiku biograafia lugemine elamust pakkuma, tuleb mul siiski tunnistada, et raamat meeldis mulle väga.

***

Ilmunud: Rahva Raamat, 2022

Tõlkinud: Bibi Raid

Leia e-kataloogist ESTER

Kelli Pullisaar

Nurmenuku raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga