Johanna Mo „Sünge mets“

„Sünge mets“ on sarja „Kuriteod Ölandil” kolmas osa, millele eelnevad „Öölaulik“ ja „Varjuliilia“.

1999. aasta juunis tähistab üks seltskond mahajäetud metsamajas kooli lõppu. Üks noortest kaob jäljetult. Arvatakse, et ta läks varahommikul praamile ning sõitis Saksamaale, kuhu ta pidi suveks minema. Rohkem temast ei kuulda.

Kakskümmend aastat hiljem leitakse mahajäetud majast neljateistkümne kilomeetri kauguselt inimluud. Selgubki, et need kuuluvad kakskümmend aastat tagasi jäljetult kadunud Mikaelile. Hanna ja tema meeskond asuvad välja selgitama, mis noormehega juhtus ning kes ta tappis. Samal ajal püüab Hanna uurida ka Ester Jenseni mõrva, mille eest ta isa kunagi süüdi mõisteti. Ta hakkab asjale lähemale jõudma, aga selle tagajärjel pannakse ta maja põlema.

„Sünge mets“ haarab kohe kaasa ning seda on raske käest panna. Mulle meeldib lugeda kaua aega tagasi toimunud juhtumitest ja sellest, kuidas uurijad püüavad aru saada ja selgeks teha, mis siis ikkagi toimus. Autor laseb lugejal vahepeal heita pilgu Mikaeli viimasele päevale, mis muudab juhtumi veel põnevamaks. Johanna Mo oskab oma tegelased kuidagi inimlikuks kirjutada ja see on minu jaoks alati pluss – mulle on oluline, et juhtumis mängiks olulist rolli suhted ja et see poleks lihtsalt suvaline tapmine.

***

Ilmunud: Krimiraamat, 2023

Tõlkinud: Ruth Laidmets

Leia e-kataloogist ESTER

Triinu Rannaäär

Eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga