Julie Andrews, Emma Walton Hamilton „Kodus ja tööl. Mälestusi Hollywoodi aastatest“

„Mary Poppinsi ja guvernant Maria kehastamisega võitis nooruke Julie Andrews filmisõprade ja -kriitikute südamed terves maailmas. Kehvadest oludest pärit neiu imeline hääl, võrratu tantsuoskus ja loomulik näitlemisanne lennutasid ta Briti vodevillilavadelt Hollywoodi särasse…“

Kuulsa filminäitleja ja laulja 2020. aastal ilmunud memuaaride II osa on suuresti tema tütre Emma Walton Hamiltoni õhutusel ja eestvedamisel kirjutatud. Autobiograafia I osas „Home. A memoir of my  early years“ („Kodu“), mis pole kahjuks eesti keeles ilmunud, meenutas Julie Andrews oma elu esimest eluperioodi: lapsepõlvest kuni Broadwayle jõudmiseni. Lühikokkuvõtet memuaaride I osast saab sissejuhatusena lugeda ka käesolevast raamatust.


II osas „Kodus ja tööl“ annavad kaasautorid 316 lehekülje kaudu ülevaate laulja ja filmistaari nii isiklikust elust kui tööalastest läbielamistest Hollywoodi aegadel. Raamatus on siiralt ja ausalt peegeldatud nii rõõme kui muresid: Oscari võitmist, filmide valmimise protsesse ja telesaadete telgitaguseid, abielusid kostüümi- ja lavakunstniku Tony Waltoni ning režissööri Blake Edwardsiga, toimetamisi viie lapsega (nendest kahe adopteerimist Vietnamist) ja veel palju muud põnevat.

Lugemiseks mõnusa atmosfääri loomiseks tasub laenutada kuulamisks filmi „Helisev muusika“ CD, millel kõlavad muuhulgas Julie Andrewsi poolt lauldud igihaljad meloodiad või laulja imelise hääle nautimiseks tema autoriplaat „Come rain or shine“.

Mõnusat lugemist ja muusika nautimist!

***

Ilmunud: Hea Lugu, 2020

Tõlkinud: Piret Orav

Leia e-kataloogist ESTER

Ester Pomerants
Muusika- ja filmisaali raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga