Carsten Henn „Raamatujalutaja“

Raamatu peategelaseks on 72-aastane poissmees nimega Carl Kollhoff, kes töötab raamatupoes. Tema eriliseks andeks on oskus soovitada igale kliendile sobiv raamat. Õhtuti käib ta raamaturingidel, kus annab tellitud raamatud lugejatele nende kodulävel isiklikult üle.

Ühel järjekordsel raamaturingil ilmub järsku tema kõrvale 9-aastane tüdruk nimega Schascha, kes soovib temaga liituda. Mees on küll esiti vastu, kuid plika on kangekaelne ning koos hakataksegi lugejate uste taga käima. Tänu Schascha kohalolule hakkavad nii kliendid kui ka Carl end rohkem üksteisele avama ning saavad omavahel lähedaseks. Nähes armsaks saanud klientide murekohti, üritab Carl neid aidata. Iseenda muredest ta aga vaikib ning on nõus ohverdama oma suurima varanduse, et saaks vaid raamaturinge jätkata ning klientidele raamatuid toimetada.

Teisi aidates satub ta aga ise allakäiguspiraali. Just sel hetkel, kui ta vajab enda kõrvale sõpru, jääb ta üksi. Kas tõesti oli tema sõprus klientidega ühepoolne? Temale olid kliendid küll sõpradeks, kuid tema neile…? Raamat räägib suuresti küll sõprusest, aga samuti kirjanduse imelisest võlumaailmast, mis ühendab inimesi. Muhe ja südamlik teos on kirja pandud väga nauditavas keeles ja sobib raamatusõpradele ideaalselt.

***

Ilmunud: Rahva Raamat, 2022

Tõlkinud: Piret Pääsuke

Leia e-kataloogist ESTER

Maris Soobik-Saluste

Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga