„Spencer“ (DVD)

Rež. Pablo Larraín

Kuningaperre sissesulandumine ei kulge väljastpoolt tulnu jaoks kergelt. Kuningapere jääb alati peale ja reegleid ei saa muuta, ennem muudab pere uustulnukat. Walesi printsess Diana, kes toodi kuningaperre kui korraliku aadlitaustaga tõuaretusloom, peab seal ellu jääma ilma Charlesi toetuse ja armastuseta.

Dianat sunnitakse Sandringhamis veetma koos perega kolm piinavat jõuluaegset päeva. Tema ja Charlesi suhted on saanud läheduse poolest igasuguse lõpu ning lisaks peab Diana kandma pärlkaelakeed, mille koopia kinkis Charles ka oma armastatud Camillale. Diana tahab aga koos oma poegadega õnnelikult aega veeta, mitte külma ja kalgi kuningapere kontrolliva pilgu all kannatada.

Film on režissööri tõlgendus Diana Spenceri südamevalust keskkonnas, mis on tema jaoks kui kuldne puur. Kuigi suures osas fiktsionaalne, annab „Spencer“ vaatajale tõetruult edasi söömishäiretega üksildase naise psühholoogia; naise oma, kes otsib viise, kuidas jääda endaks ning välja rabeleda ahistavast reeglitega keskkonnast. Filmi peaosatäitja Kristen Stewart teeb printsessi rollis silmapaistva etteaste ning toob kinolinale Diana sisemaailma: hirmud ja võlud ning ka eneseimetluse, mis kohati ületab mõistlikkuse piirid, kuid on enesekaitsemehhanism kõrgklassi maailmas, kus inimlikke tundeid salatakse ja reeglid panevad proovile inimkeha suutlikkuse piire.

Treiler: https://www.imdb.com/title/tt12536294/?ref_=tt_mv_close

***

Leia e-kataloogist ESTER


Annika Lindok
Muusika- ja filmisaali raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga