Blake Crouch „Geenilõks“

Blake Crouchi uus põnevik „Geenilõks“ viib lugeja tulevikku, kus Maad on vapustanud kliimamuutused ning geenitehnoloogia arendamine on keelustatud. Hoolimata keelust tegutsevad põrandaalused geenilaborid, mida otsib ja likvideerib Geenikaitseagentuur. Ühel kontrollreidil juhtub peategelase Logan Ramsayga õnnetus, mis muudab tema ja kogu inimkonna tulevikku. Plahvatuse tulemusena satub tema organismi viirus ja nakatab ta Vikatiga, DNA-muutjaga, mis käivitab geenimuutused, mille tulemusel hakkavad Loganil arenema ülivõimed. Logani geeniteadlasest ema on pärandanud oma lastele Loganile ja Karale missiooni muuta inimese genoomi täiustades inimkonda. Õde ja vend satuvad ema soovi pärast vastuollu, algab võitlus elu eest ja Logan peab vastu võtma raskeid otsuseid.

Raamat on põnev ja seiklusrikas, samas ka mõtlemapanev. Kas inimkonna muutumine geenimanipulatsiooni tulemusena on pääsetee või hukatus? Kas praegune inimkond võib enda loodud tehnoloogiate tõttu kaduda või muutuda uueks liigiks? Kas hea eesmärgi nimel tehtud muutused maailmas ja meie elukeskkonnas võivad põhjustada hoopis katastroofi?

***

Ilmunud: Helios Kirjastus OÜ, 2023

Tõlkinud: Eve Rütel

Leia e-kataloogist ESTER

Hele Tunnel

Männiku raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga