Camilla Sten „Ohtlik anne“

Camilla Sten on 1992. aastal sündinud andekas Rootsi krimiautor, kelle ema on samuti tuntud ja populaarne kirjanik Viveca Sten. Camilla Steni loomingust on eesti keelde tõlgitud „Kadunud küla“ (2019), „Pärija“ (2021) ja nüüd ka 2023. aastal ilmunud „Ohtlik anne“. Tema teosed on kirjutatud ladusas ja haaravas keeles ning need on rootsi krimikirjandusele omaselt sünged ja põnevad.

„Ohtlik anne“ on kriminaalpsühholoog Rebecca Lekmani sarja 1. osa. Rebecca on jätnud maha oma abikaasa ja elu USAs ning tulnud tagasi kodumaale Rootsi, et olla oma raskelt haige ema kõrval. Ta saab teada, et tema kooliaegne sõbranna Louise on jõhkralt tapetud ja hakkab asja iseseisvalt uurima. Loo jäljed viivad võrkturundusena toimiva kosmeetikafirma Serendipity juurde, kus Louise enne oma surma oli töötanud.

Autor kirjutab nii Rebecca kui ka õnnetu saatusega Louise´i vaatepunktist ning mõlemad on põnevad tegelased. Lisaks leidub seal teisigi värvikaid karaktereid ning motiive mõrva sooritamiseks näib olevat nii ühel kui teisel. Võrkturunduse teema tundub krimikirjanduses uudne ja käsitletud on seda tõepäraselt ning toodud välja, kui kerge on sel moel rängalt petta saada.

***

Ilmunud: Eesti Raamat, 2023

Tõlkija: Kadri Papp

Leia e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga