Allie Reynolds „Kildudeks“

Inglise päritolu kirjanik Allie Reynolds on endine lumelaudur, kes veetis kunagi viis aastat Alpides, siis aga vahetas lumelaua surfilaua vastu ja kolis Austraaliasse. „Kildudeks“ on Allie Reynoldsi debüütromaan.

Väike grupp lumelaudureid saab kutse tulla tühja suusakeskusesse, kus kümne aasta eest jäi kadunuks nende treeningukaaslane Saskia. Surnukeha pole leitud aga siiani. Suusakuurkorti hooaeg ei ole veel alanud ja nad on ainukesed inimesed seal. Salapärane keegi käivitab tõstuki, et nad saaksid üles suusakeskusesse sõita. Siis nad veel ei tea, et tagasiteed sealt polegi. Vähemalt mitte kõigile.Vanade sõprade lahedast kokkusaamisest saab põnev ja julm mäng. Selgub, et keegi ei tea, kes kutsed saatis ja kes juhib seda mängu.

Kas Saskia on ikka surnud või ongi tema see, kes nad kokku kutsus? Kes nad sinna kutsus ja nõuab neilt vastuseid? Kes sunnib meenutama ja toob esile kümne aasta tagused sündmused ning koos sellega süüdistused. Mäng muutub üha ohtlikumaks. Sõpruskond on kildudeks. Kedagi ei saa enam usaldada. Ka põgeneda pole võimalik: köistee ei tööta, kõik telefonid ning arvutid on kadunud. Väljas möllab tugev lumetorm ning aegajalt kaob elekter ja vesi. Nüüd käib võitlus juba elu ja surma peale.

Raamatus ongi paralleelselt hetkel toimuvad ja kümne aasta tagused sündmused. Lugu on kirja pandud ühe peategelase Milla silme läbi. Raamatus on palju suhteprobleeme, tundeid, armastust, iha, armukolmnurki, armukadedust ja surma. Võibolla oli minu jaoks liiga põhjalikult kirjeldatud lumelaudadega sõitmist ning võistlusteks valmistumist, kuid põnevust jätkub raamatu lõpuni. Viimase hetkeni ei ole aimatav, kes selle kõige taga on.

***

Ilmunud: Eesti Raamat 2022

Leia e-kataloogist ESTER

Ade Hintsov

Sõle raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga