Florian Illies „Armastus vihkamise aegu“

Saksa kunstiajaloolase, kirjaniku, ajakirjaniku ja kirjastaja Florian Illiesi raamat „Armastus vihkamise aegu“ kajastab kultuuritegelaste isiklikku elu aastatel 1929–1939. Florian Illies on teinud põhjaliku uurimistöö, mille tulemusel kirjutatud raamat viib lugeja abielude, armuseikluste, armukadeduse, truuduse ja truudusetuse maailma. Raamat on kirjutatud huvitavas võtmes, saame jälgida ühel kindlal ajaperioodil aset leidnud erinevate kirjanike, kunstnike, näitlejate ja muusikute värvikirevat armuelu. Sündmused toimuvad paralleelselt ning põimuvad omavahel. Autorite isiklik elu mõjutab kunsti- ja kirjandusteoseid. Tekib huvi raamatus märgitud teoseid koheselt sirvida või uuesti lugeda.

Raamatut lugedes peaks hoidma käepärast arvuti või nutitelefoni, et saaks igal hetkel lisainfot hankida ja kirjeldatavate kultuuritegelaste elulugusid põhjalikumalt uurida ning fotosid vaadata. Raamat on kirjutatud omalaadses, pisut humoorikas stiilis.

Soovitan lugeda Florian Illiesi raamatut „Armastus vihkamise aegu“ kõigile, kellele meeldis ka tema raamat „1913. Sajandi suvi“. Mõlemad raamatud avardavad silmaringi ning tekitavad huvi möödunud aegade vastu.

Raamatu andis välja kirjastus Tänapäev „Punase raamatu“ sarjas. Samas sarjas ilmus ka „1913. Sajandi suvi“.

***

Ilmunud: Tänapäev 2023

Tõlkinud: Heli Magar

Leia e-kataloogist ESTER
Leia „1913. Sajandi suvi” e-kataloogist ESTER

Hele Tunnel

Männiku raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga