Ruth Ware „See tüdruk“

Hannah ja April saavad kiiresti sõpradeks, kui nad sokutatakse ülikoolis toanaabriteks. Mõlemad tüdrukud on pärit erinevatest perekondadest, kuid see ei takista neil headeks sõpradeks saamast. Mõnda aega hiljem lahutab elu tüdrukuid. April saab õnnetul kombel surma ja Hannah tunnistab, et nägi, kes tema sõbranna tappis. Mees mõistetakse mitmeteks aastateks vangi, kus mees ka sureb. Palju aastaid hiljem, kui Hannah kannab enda sees uut elu, tirivad mõtted teda mineviku suunas – kas süüdimõistetud mees oli ikka süüdi või saatis naine tollel ajal trellide taha hoopis süütu mehe?

Hannah tunneb, et peab selle mõistatuse lahendama, isegi siis, kui see kahjustab tema suhet.

Ruth Ware on minu jaoks viimasel ajal muutunud selliseks “peab lugema” sorti kirjanikuks. Nii kui naisel ilmub uus raamat, siis on see mul varsti näppude vahel ning loen teose läbi, isegi kui sisu mulle niivõrd ligitõmbav ei tundu. „See tüdruk” ei kuulu õnneks nende teoste hulka. Seda teost lugedes kujunes mu peas pilt raamatus kirjeldatud kohtadest, samuti kujutasin ette, kuidas Hannah noore naisena saab tuttavaks Apriliga ning kuidas nad koos teiste õpilastega oma elus uut peatükki avavad. Lugu oli väga põnev ja kaasahaarav. Üritasin lõpplahendust mitmed korrad ära arvata ning kui olin kindel, et minu arvatud lahendus on kindlasti see õige, üllatas Ware mind uuesti! 

Kuna mulle kohutavalt meeldivad raamatute kaanepildid ja peale raamatute läbilugemist võrrelda pilti ja sisu, siis siinkohal ütlen, et kaanepilt oli haruldaselt hästi valitud – see läks sisuga väga hästi kokku ning kutsus raamatut veel rohkemgi kätte võtma.

Üks kummaline tunne jäi minuga kaasas kuni raamatu lõpuni välja. Mees, kes Aprili mõrva eest vangis istus, muutus millegipärast mehe karakter mu peas ühe kuulsa mõrvari näoks ja selleks on Jimmy Savile.

***

Ilmunud: Helios Kirjastus 2022

Ruth Ware „See tüdruk“ e-kataloogis ESTER

Kati Kivinurm

Tallinna Keskraamatukogu vabatahtlik

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga