Erle Stanley Gardner „Sädelevate sõrmede juhtum“

Perry Masoni poole pöördub Nellie Cornway, kes väidab, et tema tööandja tahab tappa oma haiget jõukat naist. Mason suhtub klienti ettevaatusega, sest ta pole kindel, kas tegemist on juveelivarga või maailmaparandajaga. Kui Nellie saab süüdistuse juveelivarguses, mida ta pole tegelikult toime pannud, siis tekib Perry Masonil kummalise juhtumi vastu tõsisem huvi.

Loosse on segatud mitmed tegelased politseist ja jõuka naise sugulased. Igaühel on oma huvid ja soovid, mida ellu viia ja Masonil on vaja kasutada oma vahedat mõistust, et selgitada välja kuriteo toimepanija. Juhtumi lahendamiseks kasutab Mason talle omaseid võtteid, mis sugugi ei meeldi politseile ja mis pole alati seadusega kooskõlas. Siiski pühendab eesmärk abinõu ja Masoni trikid toovad edu. See, kes on kuriteo eest vastutav, saab karistuse ja õiglus pääseb valitsema.

Raamat on kaasahaarav, huvitavate keerdkäikude ja ootamatu lõpplahendusega. Krimisõbrale igal juhul hea lugemine, mis annab võimaluse kaasa mõelda ja oma nutikus proovile panna.

***

Ilmunud: Tänapäev 2023

Erle Stanley Gardner „Sädelevate sõrmede juhtum“ e-kataloogis ESTER

Anne Sõber

Sääse haruraamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga