Catherine Ryan Howard „Salasilm“

Esmapilgul lihtsakoelisena tunduv mõrvalugu – sotsiaalmeedia staar läheb salaja mehe afääri jälgi ajama vaiksesse Iiri külla ning tapetakse – sisaldab endas palju enamat.

Alustades asjaolust, et mõrva tunnistaja on puhkeküla administraator ja seda läbi tema enda paigaldatud piilukaamera, mis peale mõrva lõhutakse. Miks kaamera seal on ? Kes on mõrvar, et teab selle olemasolu? Miks naine tapeti?

Kui ajakirjanik loo jälgi ajama hakkab selgub, et idüllilise mereäärse väikelinna elanikud ei olegi nii ontlikud, kui arvata võiks. Lisaks sellele viivad niidiotsad pealinna Dublinisse, kus koorub lugu, mis on tunduvalt mitmekihilisem kui kõigest ühe inimese mõrv.

Tegu on ettearvamatu ja õpetliku looga sellest, kui palju infot on sotsiaalmeedias igaühele kättesaadav ja millised võivad olla tagajärjed, kui jagad võhivõõrastele pealtnäha tühiseid seiku oma elust.

***

Ilmunud: Vesta 2020

Catherine Ryan Howard „Salasilm“ e-kataloogis ESTER

Anna-Maria Epner

Tallinna Keskraamatukogu praktikant

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga