Fredrik Backman “Mida minu poeg peaks maailmast teadma”

“Mida minu poeg peaks maailmast teadma” ei ole otseselt ilukirjandus, see on nagu mõtete ja mälestuste kogu, mida isa kirjutab oma pojale. Autor jutustab selles raamatus naljakaid ja pööraseid lugusid oma elust nii enne kui pärast isaks saamist ning jagab väikesele pojale soovitusi ja õpetussõnu. Aga kõik need lood ja soovitused on kirja pandud Fredrik Backmanile omase huumoriga ning võrratult lõbus on lugeda! Ja sealsamas jälle läheb kirjutatu ka väga südamesse, sest kogu raamatust kumab nii hästi läbi, kui väga ta oma peret armastab. Lugedes meenuvad siin ja seal mitmed tema raamatud. Näiteks tuli meelde “Mees nimega Ove” nii mõneski kohas, kus ta rääkis oma abikaasast. “Ma olen nüri ja nurgeline ja mustvalge. Ja tema on kõik minu värvid.”

Kindlasti soovitaks seda raamatut lugeda neil, kellele Backmani raamatud on meeldinud. See teos annab päris palju aimu autorist endast ja tema perest ning toob ta lugejatele lähemale.

Populaarselt rootsi kirjanikult Fredrik Backmanilt on eesti keeles ilmunud veel mitmeid raamatuid: “Mees nimega Ove” (2016), “Vanaema saatis mind ütlema, et ta palub vabandust” (2018), “Britt-Marie oli siin” (2019) ja “Ärevil inimesed” (2020).

***

Ilmunud: Tänapäev, 2014

Tõlkinud: Ene Mäe

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga