Elly Griffiths “Januse kivi”

Norwitchi ehitustöölised leiavad vana lastekodu lammutades selle ukseava alt lapse luud. Appi kutsutakse arheoloogiadoktor Ruth Galloway, kes peab välja selgitama, kas tegu oli Rooma-aegse rituaalse ohverdusega või on luud pärit märksa lähemast ajast. Juhtumit asub uurima ka inspektor Harry Nelson, kes peab välja selgitama, kas luud kuulusid nelikümmend aastat tagasi kadunud lapsele või on see hoopis teine juhtum.

Sündmustik on siin raamatus nii põnev, et seda oli raske käest panna. Lisaks sellele köitsid mind raamatu juures selle erinevad karakterid ja nende omavahelised suhted ja üks ootamatu sasipundar. Ma tahaks kohe haarata järgmiste osade järele, et teada saada, kuidas autor selle lahendab. See on intrigeeriv.

Ruthi vanemad ja sõbrad on samuti üsna omapärased isiksused. Raamat ei ole väga verine, kuigi kuriteod on julmad. Iidne mütoloogia on seotud mõrvajuurdlusega. Soovitan kõigil krimisõpradel dr Ruth Galloway sarjaga tutvuda. Praegu on just ideaalne aeg natuke sünge õhustiku ja maastikuga krimkat lugeda. Mina igatahes nautisin selle raamatu lugemist, mõnikord ka poole ööni, sest aeg kadus märkamatult.

Sarja esimene osa: “Koolmekohad” (2020)

***

Ilmunud: Eesti Raamat, 2020

Tõlkinud: Nele Mikk

Leia e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Triinu Rannaäär

Eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga