„Where the Crawdads Sing“ (DVD)

Rež. Olivia Newman

See on lugu tüdrukust, kes elab padural. Ta elab seal koos ema-isa ja õdede-vendadega, kes hakkavad paraku ükshaaval ära minema. Nii jääbki väike Kya (Daisy Edgar-Jones) lõpuks padurale täiesti üksi ja õpib seal ellu jääma. Ainsad, kes tema pärast muretsevad, on poepidajatest abikaasad, kes Kyat jõudumööda aitavad.

Kya kasvab ajapikku suuremaks ja omandab elukogemust. Ta armub, jäetakse maha ning kohtab lõpuks linna paipoissi Chase Andrewsi. Nagu raamatuski, mille põhjal linateos on tehtud, on ka filmis kaks liini. Üks liin näitab Kya elu padura eraldatuses ning taustal on teiseks liiniks Chase Andrewsi surma uurimine – selles kuriteos süüdistatakse Kyat. Tegevus toimub kahes ajas: minevikus näidatakse väikese tüdruku suureks kasvamise lugu ja olevikus käib Kya üle kohtuprotsess.

Soovitan linateost nendele, kes armastavad emotsionaalseid ja kaasakiskuvaid lugusid. Filmis on väga ilusad loodusstseenid, mis tulevad raamatu looduskirjeldustega võrreldes paremini esile. Nende tõttu jäi film küll minu jaoks natuke venima, aga igal juhul soovitan seda vaadata. Film on raamatuga küllalt sarnane ning minu arvates on ka näitlejatöö tasemel – Daisy Edgar-Jones oskab suurepäraselt edasi anda hüljatud tüdruku tundeid.

***

Leia e-kataloogist ESTER

Triinu Rannaäär

Eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga