Penelope Lively „Foto“

Suurbritanniast pärit kirjaniku teos „Foto“ viib meid rändama ajas. Kohtuvad minevik ja tulevik ning seda kõike psühholoogilises võtmes. Romaan jutustab kahest abielust ning valikutest, mida inimesed teevad. Saladustest, mis ootamatult esilekerkivad. Peadpööritav emotsionaalsus ning sundmõtted, mis sunnivad peategelast lahti harutama tema varalahkunud naise saladust. Leitud foto, mis ühelt poolt ei paljasta midagi ja ometi täidab su pea kahtluste ning küsimustega. Lugeja saab aimu, mida tunneb inimene kui avastab, et tema abielu on olnud üks suur vale. Või kas oli ainult vale? Autori lummav kirjastiil ning sõnaosavus väärivad seda, et võtate endale aja ning naudite seda raamatut!

Postimehe Kirjastuse romaanisarjast on ilmunud muudkui väärt lugemist. Näiteks julgematele soovitan Sylvia Plathi sulest ilmunud šokeeriv, realistik, aga ka humoorikas ning elujaatav romaan „Klaaskuppel“.  Või siis John Fowlesi „Liblikapüüdja“, mis räägib eraklikust mehest, kes röövib kunstitudengist neiu ning hoiab teda oma majas kinni kui haruldast liblikat.

***

Ilmunud: Postimees Kirjastus, 2019

Tõlkinud: Ülla Jürviste

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Helena Kostenok
Nõmme raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga